Horeca en toerisme vacatures

Solliciteer op toeristische en horeca vacatures

Wil je in de horeca of in de toeristische branche werken? Dan kun je hier de horeca vacatures en toerisme vacatures bekijken. Solliciteer direct op een vacature die je aanspreekt en maak kans op een uitnodiging en de baan te krijgen.

Waarom solliciteren op horeca vacatures?

Het werken in de horeca zoals in hotel, restaurants en cafés biedt meerdere voordelen. Je bent er voor de gasten en om ze een fijne tijd te bezorgen. Dat geeft veel voldoening, vooral wanneer je tevreden klanten ontvangt en ze in al hun behoeftes zijn voorzien. Daarnaast zijn er veel horeca vacatures in restaurants en cafés met afwisselende diensten. Dit biedt de mogelijkheid om naast je werk ook een opleiding te volgen bijvoorbeeld. 

Het voordeel van werken in de toeristische branche.

Je kunt er ook voor kiezen om in de toeristische branche te gaan werken, hoewel je ook hierbij kunt denken aan hotels die veel toeristen verwelkomen. Daarnaast kun je ook voor vele andere toeristische beroepen gaan. Er zijn miljoenen toeristen in ons land, maar je kunt er ook voor kiezen om in het buitenland te gaan werken. Het voordeel van werken in deze branche is dat je nooit een 9 tot 5 baan zult hebben en dat je vakantiegangers altijd een lach op het gezicht kan toveren. Je kunt werken in talloze beroepen zoals animatrice of werken op een cruise of een vakantiepark. Je meestal met mensen en als je het leuk vindt om veel mensen te zien en te leren kennen solliciteer dan zeker op toerisme vacatures.

Welke vaardigheden heb je nodig voor de horeca?

Er zijn horeca banen waar je in principe geen opleiding voor nodig hebt zoals afwasser of keukenhulp. Je zou je daarbij langzaam omhoog kunnen werken tot een functie in de bediening en misschien uiteindelijk zelfs leiding kunnen geven. Het kan wel helpen om horeca ervaring te hebben of een horeca opleiding te hebben gevolgd. Daarnaast zijn er cursussen sociale hygiëne waarmee je kunt aantonen dat je de wet- en regelgeving kent van de horeca en dus weet hoe je hygiënisch kunt werken.

Je kunt sowieso een opleiding volgen voor hotelmanagement op HBO niveau om alles te leren over management, inkoop, sociale hygiëne, inkoop en gastvrijheid. Je kunt met een diploma hiervoor bijvoorbeeld werken als hotelmanager, restaurantmanager of eventmanager. Om te werken in de keuken kun je de MBO opleiding tot kok volgen. 

Over het algemeen heb je zowel in de horeca als toeristische branche vaardigheden op het gebied van socialiteit en kantgerichtheid nodig. Daarnaast dien je communicatief sterk te zijn en goed kunnen doorzetten en kunnen anticiperen.