Toon filters

Wat is flexwerken? De 7 GROOTSTE Voordelen!

wat is flexwerken flexibele uren

Flexwerken betekent werken onder flexibele werktijden binnen een flexibele werkomgeving. Dit kan variëren van het kiezen van je eigen werkuren tot het werken op verschillende locaties, zoals thuis, in een café of een coworking space.

De 7 GROOTSTE Voordelen van Flexwerken

Flexwerken heeft veel voordelen die je werkleven drastisch kunnen verbeteren. Hier zijn de zeven grootste voordelen van flexwerken:

Belangrijkste voordeel 1: Verbeterde Werk-Privé Balans

Een goede balans tussen werk en privé is erg belangrijk voor je welzijn. Met flexwerken kun je je werktijden aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Bijvoorbeeld, ’s ochtends tijd doorbrengen met je kinderen of sporten voordat je aan het werk gaat.

“De vrijheid om mijn dag in te delen zoals ik wil, heeft mijn leven echt veranderd. Ik ben productiever en voel me minder gestrest.” – Sophie, freelance designer

Belangrijkste voordeel 2: Kostenbesparing

Door te flexwerken hoef je geen geld uit te geven aan een vaste kantoorruimte. Dit is vooral handig voor kleine bedrijven en freelancers. Je hoeft geen huur te betalen, geen rekeningen voor nutsvoorzieningen en geen dure kantoormeubels aan te schaffen.

Enkele kostenbesparingen zijn:

 • Lagere operationele kosten
 • Geen lange-termijn huurcontracten

Het geld dat je hiermee bespaart, kun je investeren in andere belangrijke aspecten van je bedrijf, zoals marketing of professionele ontwikkeling.

Belangrijkste voordeel 3: Verhoogde Productiviteit

Flexwerken kan leiden tot een hogere productiviteit omdat werknemers kunnen werken op de tijden dat ze het meest productief zijn. Als mensen op hun best zijn, kunnen ze meer werk gedaan krijgen in minder tijd.

Enkele voordelen van verhoogde productiviteit zijn:

 • Meer focus
 • Minder afleiding

Werknemers voelen zich vaak gemotiveerder en efficiënter als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze werken.

Belangrijkste voordeel 4: Grotere Flexibiliteit

Met flexwerken heb je de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je werkt. Dit betekent dat je kunt werken vanuit huis, een café of een co-working space. Deze flexibiliteit kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

“Ik vind het heerlijk om elke week op een andere plek te werken. Het houdt mijn werkomgeving fris en inspirerend.” – Mark, softwareontwikkelaar

Belangrijkste voordeel 5: Toegang tot Netwerk Mogelijkheden

Flexwerken in co-working spaces biedt mogelijkheden om andere professionals te ontmoeten. Deze netwerkmogelijkheden kunnen leiden tot nieuwe samenwerkingen en zakelijke kansen.

Enkele voordelen van netwerk mogelijkheden zijn:

 • Uitwisseling van ideeën
 • Nieuwe klanten of partners vinden

Een inspirerende omgeving kan ook bijdragen aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Belangrijkste voordeel 6: Vermindering van Reistijd

Naar een vaste werkplek reizen kan veel tijd kosten en stress veroorzaken. Met flexwerken kun je deze reistijd verminderen of zelfs helemaal elimineren door dichter bij huis te werken of vanuit huis.

Enkele voordelen van verminderde reistijd zijn:

 • Meer tijd voor privéleven
 • Minder stress

Dit zorgt niet alleen voor meer vrije tijd maar ook voor een lagere CO2-uitstoot door minder woon-werkverkeer.

Belangrijkste voordeel 7: Verbeterde Mentale Gezondheid

Flexwerken kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid doordat het stressniveau wordt verlaagd en werknemers meer controle hebben over hun werkdag. Het gevoel van autonomie kan leiden tot hogere tevredenheid en geluk op de lange termijn.

“Sinds ik ben begonnen met flexwerken voel ik me veel gelukkiger en energieker.” – Laura, marketing consultant

Flexwerken heeft dus niet alleen praktische voordelen zoals kostenbesparing en verhoogde productiviteit, maar draagt ook bij aan je algehele welzijn en levenskwaliteit.

Vergelijking met Het Nieuwe Werken

Hoewel flexwerken lijkt op Het Nieuwe Werken, zijn er enkele belangrijke verschillen:

 • Het Nieuwe Werken: Focust op de integratie van technologie, communicatie en werkcultuur om productiviteit en werktevredenheid te verbeteren.
 • Flexwerken: Richt zich meer op de flexibiliteit in tijd en plaats waarin je je werk uitvoert.

Kenmerken van Flexwerken

 • Flexibele werktijden: Werk wanneer het jou uitkomt.
 • Flexibele werkplekken: Kies je locatie, of dat nu thuis, een café of een coworking space is.
 • Hoge mate van autonomie: Zelf bepalen hoe en waar je werkt.

Wil je weten hoe flexwerken jou kan helpen bij het vinden van jouw droombaan? Kijk dan eens naar onze open sollicitatie tips, waarin we laten zien hoe je binnen 5 minuten jouw droombaan kunt krijgen met ons open sollicitatie voorbeeld. Solliciteer bij het bedrijf wat bij jou past!

Met deze flexibiliteit kun je inspelen op jouw persoonlijke behoeften en omstandigheden. Zoek je naar vacatures die passen bij jouw flexibele levensstijl? Bekijk onze vacaturebank voor de nieuwste mogelijkheden in diverse sectoren en regio’s. Solliciteer direct en zet de volgende stap in je carrière!

Het Nieuwe Werken vs. Flexwerken

Uitleg over Het Nieuwe Werken en de Verschillen met Flexwerken

Het Nieuwe Werken draait om meer dan alleen flexibel werken. Het omvat een bredere filosofie waarin technologie, werkplekomgeving en werkcultuur samenkomen. Denk hierbij aan:

 • Gebruik van technologie: Tools zoals cloud-oplossingen en videoconferencing.
 • Diverse werklocaties: Van thuiswerken tot werken in koffiebars.
 • Flexibele werktijden: Zelf bepalen wanneer je werkt, zolang het resultaat maar goed is.

Flexwerken focust zich vooral op het aspect van flexibel werken binnen een flexibele werkomgeving. Dit betekent vaak het gebruik van flexplekken in gedeelde ruimtes.

Voor- en Nadelen van Het Nieuwe Werken en Flexwerken

Het Nieuwe Werken:

Voordelen:

 • Meer autonomie: Zelf bepalen waar en wanneer je werkt.
 • Betere werk-privé balans: Gemakkelijker om privéafspraken te combineren met werk.

Nadelen:

 • Minder structuur: Kan leiden tot uitstelgedrag.
 • Technische afhankelijkheid: Vereist goede IT-oplossingen.

Flexwerken:

Voordelen:

 • Kostenbesparing: Geen noodzaak voor eigen kantoorruimte.
 • Netwerkmogelijkheden: Gemakkelijk andere professionals ontmoeten in gedeelde ruimtes.

Nadelen:

 • Minder privacy: Open werkruimtes kunnen afleidend zijn.
 • Beperkte controle over omgeving: Niet altijd ideale omstandigheden om te werken.

Het verschil tussen Het Nieuwe Werken en flexwerken zit dus voornamelijk in de reikwijdte en toepassing. Terwijl Het Nieuwe Werken een bredere filosofie omarmt, richt flexwerken zich specifiek op de fysieke flexibiliteit van werkplekken.

Geschiktheid van Flexwerken voor Kleine(re) Bedrijven

Flexwerken is vaak een uitkomst voor kleine(re) bedrijven die nog niet klaar zijn om een eigen kantoorruimte te huren. Dit biedt niet alleen flexibiliteit, maar zorgt ook voor aanzienlijke kostenbesparingen.

Voordelen van Flexwerken

Voor kleine bedrijven brengt flexwerken verschillende voordelen met zich mee:

 • Kostenbesparing: Geen hoge huurkosten voor een vaste kantoorruimte.
 • Flexibiliteit: Huur alleen de ruimte die je nodig hebt, wanneer je die nodig hebt.
 • Netwerken: Gemakkelijk andere ondernemers en potentiële klanten ontmoeten.

Flexwerken kan je helpen om te groeien zonder meteen zware financiële verplichtingen aan te gaan. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor start-ups en zzp’ers.

Kostenbesparingen

Door gebruik te maken van een flexwerkplek in een flexibele werkomgeving kun je flink besparen op:

 • Huurkosten: Betaal alleen voor de tijd dat je daadwerkelijk gebruik maakt van de ruimte.
 • Onderhoudskosten: Geen zorgen over schoonmaak of onderhoud van de werkplek.
 • Kantoormeubilair en -apparatuur: Vaak is alles al aanwezig wat je nodig hebt.

Deze besparingen kunnen direct worden geïnvesteerd in andere belangrijke aspecten van je onderneming, zoals marketing of productontwikkeling. Wil je weten hoe je jouw bedrijf nog verder kunt verbeteren? Bekijk dan eens onze tips voor het creëren van een professioneel en modern CV. Ook kun je jezelf voorbereiden op sollicitatiegesprekken door de top 15 beste vragen tijdens een sollicitatiegesprek te leren kennen.

Flexwerken biedt dus niet alleen financiële voordelen, maar draagt ook bij aan een dynamische en inspirerende werkomgeving.

Voordelen van een Flexwerkplek in een Flexwerkomgeving

Flexwerken heeft veel voordelen die zowel ondernemers als werknemers aanspreken. Een flexwerkplek in een flexwerkomgeving kan je helpen om efficiënter te werken en nieuwe contacten te leggen.

Makkelijk in contact komen met andere ondernemers

Een van de grootste voordelen van een flexwerkplek is de kans om andere ondernemers en professionals tegen te komen. Dit kan leiden tot waardevolle netwerkmogelijkheden en samenwerkingen die je anders misschien nooit had gevonden. Het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses kan ook inspireren en motiveren om nieuwe ideeën en projecten aan te pakken.

Flexibiliteit en diversiteit van een flexwerkomgeving

In een flexibele werkomgeving kun je werken waar en wanneer je maar wilt. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een rustige omgeving als je geconcentreerd wilt werken, of juist een meer dynamische plek als je energie wilt halen uit de bedrijvigheid om je heen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je altijd de perfecte werkplek vindt die past bij jouw manier van werken.

Inspiratie en motivatie door het werken in een gemeenschappelijke ruimte

Het werken in een gemeenschappelijke ruimte met andere gemotiveerde professionals kan enorm inspirerend zijn. Je zult merken dat de energie en productiviteit van anderen aanstekelijk werkt, waardoor je zelf ook gemotiveerder raakt. Dit kan helpen om uit een sleur te komen of gewoon net dat extra beetje inspiratie te vinden dat je nodig hebt.

Overweeg eens hoe zo’n omgeving jouw werkervaring zou kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar manieren om werkstress te vermijden of jouw passie te vinden, kijk dan eens naar deze GRATIS Beroepskeuzetest aangeboden door VacatureVizier. Deze test kan je helpen om eindelijk je passie te vinden en werkstress te vermijden!

Daarnaast, als je geïnteresseerd bent in thuiswerken, biedt VacatureVizier ook een breed scala aan thuiswerk vacatures. Dit geeft je nog meer flexibiliteit en vrijheid bij het kiezen van je werkomgeving.

Door gebruik te maken van de voordelen van een flexwerkplek in een flexwerkomgeving, kun je jouw werkervaring aanzienlijk verbeteren. Of het nu gaat om netwerken, flexibiliteit of inspiratie – er is voor ieder wat wils.

Toepassingen van Flexwerken

Flexwerken heeft veel voordelen voor werknemers, vooral in specifieke situaties waarin de vaste kantooromgeving niet ideaal is. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer flexwerken ideaal kan zijn:

Situaties waarin flexwerken ideaal is voor werknemers

 • Reizen: Werk je ver van huis? Flexwerken maakt het mogelijk om onderweg te werken, bijvoorbeeld in een coworking space dicht bij een treinstation.
 • Thuiswerken: Heb je thuis niet de juiste faciliteiten of rust om productief te zijn? Een flexplek kan dan dé oplossing bieden.
 • Projectwerk: Tijdelijke projecten vragen vaak om flexibiliteit. Flexwerken stelt je in staat snel en efficiënt op verschillende locaties te werken.

Mogelijkheid om op tijdelijke basis gebruik te maken van flexwerken

Niet iedereen heeft een vaste werkplek nodig. Soms is een tijdelijke oplossing genoeg:

 • Freelancers en zzp’ers kunnen eenvoudig gebruik maken van flexplekken zonder zich te binden aan langdurige contracten.
 • Bedrijven kunnen tijdens piekperiodes extra werkplekken huren zonder langlopende verplichtingen.

Voordelen van kortlopende flexwerkopties

Kortlopende opties bieden veel voordelen:

 • Kostenbesparing: Geen lange huurcontracten betekent minder vaste lasten.
 • Flexibiliteit: Je kunt snel inspelen op veranderende behoeften.
 • Netwerken: Door steeds weer andere werkplekken te gebruiken, ontmoet je nieuwe mensen en vergroot je je netwerk.

Het flexibel inzetten van werkplekken kan ook bijdragen aan een betere balans tussen werk en privé. Het geeft werknemers de vrijheid om hun werktijden en -plaatsen aan te passen aan hun persoonlijke situatie, wat kan leiden tot meer tevredenheid en productiviteit.

Hoe te Beginnen met Flexwerken

Je wilt beginnen met flexwerken, maar hoe pak je dat precies aan? Hier is een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen:

 1. Analyseer je behoeften: Bepaal wat je nodig hebt om productief te zijn. Denk hierbij aan de benodigde apparatuur, internetverbinding en de omgeving waarin je het beste werkt.
 2. Kies een geschikte flexwerkplek: Zoek naar coworking spaces in jouw omgeving. Bezoek verschillende locaties en kies degene die het beste bij jouw wensen past.
 3. Maak afspraken met je werkgever of team: Bespreek met je leidinggevende of teamleden wanneer en waar je gaat werken. Duidelijke afspraken voorkomen misverstanden en zorgen voor een goede samenwerking.
 4. Plan je tijd effectief: Stel een werkschema op dat past bij jouw ritme. Begin bijvoorbeeld vroeg als je een ochtendmens bent, of werk later op de dag als dat beter bij jou past.
 5. Gebruik technologie slim: Maak gebruik van tools zoals Slack, Zoom en Trello om in contact te blijven met collega’s en projecten te beheren.
 6. Creëer een routine: Hoewel flexwerken flexibiliteit biedt, is het belangrijk om een routine op te bouwen die structuur geeft aan je dag.
 7. Evalueer regelmatig: Neem de tijd om periodiek te evalueren hoe het flexwerken voor jou werkt. Pas zo nodig je aanpak aan voor optimaal resultaat.

Met deze stappen ben je goed voorbereid om succesvol te beginnen met flexwerken en kun je genieten van alle voordelen die deze manier van werken te bieden heeft!

De Toekomst van Werk: Flexibiliteit en Samenwerking

Flexwerken speelt een cruciale rol in de toekomst van werk. De traditionele 9-tot-5-mentaliteit maakt steeds meer plaats voor een aanpak waarbij flexibiliteit en samenwerking centraal staan.

Flexibiliteit: De moderne werkomgeving vereist dat werknemers hun eigen tijd kunnen indelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze hun werk beter kunnen combineren met hun privéleven, maar verhoogt ook de algehele productiviteit. Met flexwerken kunnen werknemers kiezen waar en wanneer ze werken, wat leidt tot een betere werk-privébalans.

Samenwerking: In een flexibele werkomgeving is samenwerking essentieel. Door gebruik te maken van gemeenschappelijke ruimtes, zoals flexwerkplekken, hebben werknemers de kans om met verschillende mensen in contact te komen. Dit bevordert niet alleen de innovatie maar versterkt ook het netwerk van de individuele werknemer.

Flexwerken biedt daarnaast:

 • Diverse netwerkmogelijkheden: Het ontmoeten van andere ondernemers en professionals kan leiden tot waardevolle samenwerkingen.
 • Inspiratie en motivatie: Werken in een dynamische omgeving kan nieuwe ideeën opleveren en je gemotiveerd houden.

Met deze trends in gedachten wordt duidelijk dat flexwerken niet alleen een tijdelijke oplossing is, maar een blijvende verandering in hoe we werken en samenwerken.

Conclusie

Flexwerken biedt een wereld aan mogelijkheden voor zowel werknemers als werkgevers. Van de vrijheid om je eigen werkplek te kiezen tot de kans om te netwerken met andere professionals, de voordelen van flexwerken zijn eindeloos. Stel je voor: werken in een inspirerende omgeving waar je je creativiteit kunt laten stromen en tegelijkertijd nieuwe contacten legt.

Voordelen van Flexwerken:

 • Vrijheid en flexibiliteit: Kies zelf waar en wanneer je werkt.
 • Kostenbesparing: Geen noodzaak voor een dure kantoorruimte.
 • Netwerkmogelijkheden: Ontmoet andere ondernemers en breid je netwerk uit.
 • Balans tussen werk en privé: Beter in staat om je tijd in te delen.

Durf jij de stap te zetten naar een flexibele werkstijl? Probeer het eens uit en ontdek hoe het jouw productiviteit en werkplezier kan verhogen. Flexwerken is niet alleen een trend, maar een slimme manier van werken die perfect past bij onze moderne wereld.

Wat is flexwerken? Het is de toekomst van werk. Grijp deze kans met beide handen aan en profiteer van alle voordelen die deze dynamische werkomgeving te bieden heeft. Maak van je passie je werk, vermijd burnouts, en creëer herinneringen die blijven.

Reageer hierop